martes, 17 de noviembre de 2009

Pagar o no pagar, eixa és la qüestió


Hui ens hem assabentat de l'alliberació del pesquer Alakrana, i esta notícia em planteja un interrogant: pagar o no pagar els segrestadors. Encara que les meues paraules puguen cabrejar a algú (familiars dels navegants inclosos), en este cas crec que no ho haurien d'haver fet. Ser pirata aprop de Somàlia s'ha convertit en un negoci molt rentable i, si continuen pagant els governs o armadors, continuarà sent-ho. Això fa que em plantege un altra pregunta, per a què està Espanya dins de l'OTAN o de l'Unió Europea de Defensa... si després no es capaç d'actuar amb la força militar necessària (tampoc els seus socis europeus) per a protegir i, si cal, atacar els pirates.

Si estava clar que anaven a pagar (l'intervenció militar no estava prevista) per què han esperat 46 dies per a satisfer les demandes d'uns desaprensius. Al final, s'han eixit amb la seua i crec que ho continuaran fent. Ni els guardaespatlles especials ho van a evitar, en tot cas empitjoraran la situació. Ho vorem segons passe el temps.

Per cert, espere que cap partit polític de la oposició s'afegisca una medalla, per què mentre el vaixell estava segrestat idees han donat molt poques.