jueves, 16 de julio de 2009

Però què collons està passant!!!

Reconec que quan escric estes línies estic prou encés. Acabe de llegir que cinc menors i un paio de 22 anys han violat a una xiqueta de 13 anys. I dos d'ells, per ser de tan curta edat han quedat en llibertat (em reserve el que faria jo en este cas). La xiqueta ha tardat en denunciar-ho perquè abans havia practicat sexe amb un dels menors detinguts i havia sigut gravada amb mòbil. Eixa filmació havia sigut utilitzada per fer efectiu el xantatge a la menor per a que es deixara fer i no denunciara.

I esta notícia, com moltes altres paregudes em fan preguntar-me què collons està passant en la joventut actual. Jo encara em considere jove...però els que van darrere meu comencen a fer por si als 13 anys ja són protagonistes de fets tan esgarrifosos com aquest.

Sé que no he de generalitzar, però dia a dia puc vore en el carrer la pèrduda de valors de la gent més jove. La cultura (no feu una pregunta molt rebuscada que us poden donar un esglai), l' educació davant les altres persones, les mínimes normes de convivència.... són coses ja poc generalitzades.

L'evolució d'esta societat occidental no m'agrada gens. L'avanç tecnològic no ha servit per a educar cívicament o socialment a les noves generacions. Encara que parega un iaio pel meu raonament, crec que em compte de dedicar-se a fer maquinetes i videoconsoles cada vegada amb jocs més reals, les empreses haurien d'intentar aconseguir la fórmula màgica per a que la cultura (el pensament i el raonament crític) tornara a florir amb força. Encara que siga mitjançant estes noves tecnologies (claus en la societat actual).

Violacions, assasinats, baralles, gravacions il.legals mitjançant internet i mòbil... són el menjar de cada dia. I en la majoria de casos, els protagonistes són menors. Alguna cosa (i no bona) estarà passant. Bé, una reflexió que he volgut fet en plena ebullició de sang.